Paardensport Utrecht in het zonnetje

Eind juli vroegen wij alle wedstrijdorganisaties in de regio Utrecht een extra activiteit te ontwikkelen die de paardensport in deze lastige tijd een impuls geeft en die vooral heel veel plezier oplevert.

Wij hebben gelukkig een keuze kunnen maken uit een zeer gevarieerd aanbod. Onderstaand treffen jullie de evenementen aan die wij als Regio financieel hebben ondersteund.

  1. Veldruiters – dressuurwedstrijd met aanmoedigingsprijs

2-daagse dressuurwedstrijd (12 en 13 september) met in elke ring een extra prijs voor de combinatie met talent en mogelijkheden, maar waar het in deze wedstrijd niet uit de verf kwam. Een waardebon van 35 euro voor een clinic  bij de Veldruiters.

 

  1. KNHS Regio consulenten – onderhoud ruiterpaden

Marjolein van Unen en Coen Langkemper zijn onze enthousiaste Regio consulenten die een paar keer per jaar dagen met vrijwilligers organiseren om in samenwerking met Staatsbosbeheer de ruiterpaden te onderhouden. In oktober vinden deze snoeiochtenden plaats. Wij hebben dit initiatief ondersteund met een budget voor de aanschaf van hesjes, takkenscharen, handzagen en een opbergbox.

 

  1. Stal Schaerweijde – Puzzelrit voor recreatieruiters

Organiseren van een puzzelrit op 4 oktober voor de recreatieruiter waarbij spel, sport, behendigheid en veel plezier de uitgangspunten zijn. In de route zal er een speciale KNHS Utrecht opdracht worden opgenomen. Aantal deelnemers is de 100 gepasseerd en hierdoor volledig uitverkocht.

 

  1. De Plantage – SGW Elst

Voorafgaand aan de oefencross op vrijdagavond 4 september kregen de deelnemers de gelegenheid een workshop bij te wonen van Florinoor Hoogland om zo nog beter voorbereid te zijn op de cross van zaterdag. Een activiteit die zeer werd gewaardeerd door alle deelnemers.

 

  1. Weespervechtruiters – Teamwedstrijd dressuur

Organisatie van een Dressuur Teamwedstrijd voor paarden en pony’s  op 17 en 18 oktober. Doel is om aan de individuele dressuursport ook een team (we doen het samen) onderdeel toe te voegen. Een initiatief dat wij zeer kunnen waarderen.

 

  1. De Voornruiters – Activiteit voor de eigen leden ter stimulering van wedstrijdsport

Een laagdrempelige twee daagse wedstrijd op 12 en 13 september waarbij in de organisatie speciale aandacht werd besteed om de ruiters te bereiken die normaal niet aan wedstrijden deelnemen of een discipline gaan proberen waar zij normaal niet in uitkomen. Dressuurruiters die springen en springruiters die een dressuurproef rijden.