Data Kampioenschappen 2018

Regionaal Kampioenschap Eventing 8 & 9 september: Gorssel
Kampioenschap pony’s 15 & 16 september: Neede
Kampioenschap paarden klasse B t/m Z met equipe wedstrijd klasse L paarden 26-28 oktober: Barchem

 

Regiotrainingen

KNHS Regio Utrecht organiseert dit jaar weer haar eventinglessen, de opzet is iets aangepast naar de wensen van deelnemers in de afgelopen jaren. We starten al eind februari bij een indoor trainingslocatie in Tilburg, deze les is ca. 5 kwartier, de andere lessen zijn 60 minuten. Dit is ook een mooie start voor hen die nog niet met de eventingsport bekend zijn. Daarna zullen we op zes locaties gaan trainen o.a. Ede, Lelystad, Renswoude 2x, Maarsbergen en Ooijen.

De trainingen vinden plaats op 24 februari, 31 maart, 21 april, 5 & 19 mei, 9 juni en 1 september. De groepsindeling van de lessen is afhankelijk van het niveau van ruiter, pony/paard. Deze gegevens graag bij opgave doorgeven inclusief leeftijd en van welke vereniging is lid bent.

De groepen BB – L bestaan uit max. 5 ruiters, voor de ruiters op het niveau L-M willen we groepen maken van 3 deelnemers. De instructie wordt verzorgd door Egbert van Roekel en Ilonka Kluytmans, beide zeer bedreven begeleiding van jonge en ervaren ruiters in deze tak van sport.

De kosten voor deze lessen zijn voor de grote groepen van 5 deelnemers €190,- voor de kleine groepen € 250,-. Dit is inclusief terrein vergoeding. Je betaald zes lessen en mag er zeven volgen, inhaallessen worden niet georganiseerd tenzij wij, KNHS Regio Utrecht, vanuit organisatorische problemen bepaalde lessen moeten verplaatsen. Deelnemers die niet lid zijn van een vereniging uit Regio Utrecht kunnen ook aan deze trainingen meedoen, bij de reeds genoemde bedragen komt dan €15, toeslag.

Margit Schep zal de coördinatie van deze lessen verzorgen, opgeven via eventinglessen@paardensportutrecht.nl

Sluiting van inschrijving zal ca. 15 februari zijn!

NK Eventing Selectie Barchem

Tussenstand Selectie klasse L & Equipe

Het NK eventing paarden wordt dit jaar gehouden in Barchem op 26 t/m 28 oktober. Deelname aan het NK voor de klasse L kan alleen indien je gekwalificeerd bent voor het equipe van de Regio! Het equipe zal bestaan uit max. 6 combinaties, startplaatsen voor reserves zijn nog niet bekend, info hierover volgt later. Indien een Regio geen zestal kan uitbrengen kunnen andere Regio’s die plaatsen niet invullen! Individuele deelname aan de klasse L is niet mogelijk, over de deelnemers aan het equipewedstrijd wordt een individueel klassement opgemaakt waaruit de Nederlandse Kampioen klasse L komt.

Aangezien we nu aan de start staan van het nieuwe eventing seizoen willen we duidelijk maken hoe de selectie gaat verlopen, u kan daar goed op inspelen, de selectie regels zijn bekend.

Alle wedstrijden die op de KNHS eventingkalender staan in de periode van 1 maart t/m 22 september 2018 in de klasse L komen in aanmerking om als selectie wedstrijd te rijden. EventingDerbys klasse L tellen niet mee!

Om plek in het team te krijgen en daardoor ook te kunnen starten in het individuele klassement dienen minimaal 5 wedstrijden gereden te worden, dit is inclusief het Regionaal Kampioenchap op 8-9 september in Gorssel, dit is de enige verplichte wedstrijd die gereden moet worden! Indien meer uitslagen worden doorgegeven zullen de beste vier plus het Regionaal Kampioenschap tellen. Welke wedstrijd wordt bezocht kan iedere ruiter zelf bepalen als het maar in de genoemde periode is, in totaal zijn dit 24 selectie momenten! De uitslag van je wedstrijd geeft je door aan het wedstrijdsecretariaat eventing Regio Utrecht: eventing@paardensportutrecht.nl

Per wedstrijd is de berekening van de selectiepunten het aantal behaalde plaatsingspunten gedeeld door het aantal deelnemers in de verreden rubriek, vermenigvuldigd met het maximum aantal deelnemers per rubriek van 35, afgerond op twee cijfers achter de komma. De combinatie met het minst aantal punten worden geselecteerd. Bij een gelijk aantal plaatsingspunten zal het Regionaal Kampioenschap doorslaggevend zijn.

Omstreeks 25 september zal het team bekend worden gemaakt, waarna we met het team nog trainingen zullen doen, om met een goed gemotiveerd en op elkaar ingespeeld team an de start van het NK te kunnen komen!

Wij wensen jullie succes met de wedstrijden en zien graag de uitslagen tegemoet!