Data Kampioenschappen 2019

NK voor pony’s is in Gorssel 21 t/m 22 september.
NK voor paarden wordt dit jaar gehouden in Hattem op 4 t/m 5 oktober.
Regionaal Kampioenschappen paarden en pony’s is in Barchem 25 t/m 27 oktober.

2019 selectie sheet 2019 na Westdorpe_

Dit de tussenstand van selectie Equipe voor het NK klasse L. Deelname aan het NK klasse L kan alleen maar door mee te doen aan deze selectie. De criteria staan op de site!

 

Eventinglessen via de Regio in 2019

KNHS Regio Utrecht gaat dit jaar weer eventinglessen organiseren. Dit gaat om één theorieles en zes praktijklessen.

Begin maart zullen we starten in Tilburg waar afhankelijk van de weersomstandigheden de keuze kan zijn of we binnen of een buiten les kunnen hebben, daarna zijn er trainingen gepland in Ede, Renswoude, Lelystad en Hernen. De definitieve data zullen wij zo spoedig al mogelijk door geven. Vooralsnog zijn de volgende data gereserveerd: 16 maart, 30 maart, 4 mei,18 mei, 8 juni en 20 juli.

De groepsindeling van de lessen is afhankelijk van het niveau van ruiter, pony/paard. Deze gegevens graag bij opgave doorgeven inclusief leeftijd en van welke vereniging is lid bent.

De groepen BB – L bestaan uit max. 5 ruiters, voor de ruiters op het nivo L-M willen we groepen maken van 3 deelnemers.

De instructie wordt verzorgd door Janneke Boonzaaijer en Ilonka Kluytmans, beide zeer bedreven in begeleiding van jonge en ervaren ruiters in deze tak van sport.

De kosten voor deze lessen zijn voor de grote groepen van 5 deelnemers €165,- voor de kleine groepen € 215,-. Dit is inclusief terrein vergoeding. Je betaald 5 lessen en mag er zes volgen, inhaallessen worden niet georganiseerd tenzij wij, KNHS Regio Utrecht, vanuit organisatorische problemen bepaalde lessen moeten verplaatsen. Deelnemers die niet lid zijn van een vereniging uit Regio Utrecht kunnen ook aan deze trainingen meedoen, bij de reeds genoemde bedragen komt dan €15, toeslag.

Margit Schep zal de coördinatie van deze lessen verzorgen, opgeven via eventinglessen@paardensportutrecht.nl

Sluiting van inschrijving zal ca. 15 februari zijn!!!

 

NK Eventing Selectie klasse L, Hattem

Deelname aan het NK voor de klasse L kan alleen indien je gekwalificeerd bent voor het equipe van Regio Utrecht. Het equipe zal bestaan uit maximaal 6 combinaties, het aantal startplaatsen voor reserves zijn nog niet bekend. Informatie hierover volgt later. Indien een Regio geen zestal kan uitbrengen kunnen andere Regio’s die plaatsen niet invullen. Individuele deelname aan de klasse L is niet mogelijk. Over de deelnemers aan het equipewedstrijd wordt een individueel klassement opgemaakt waaruit de Nederlandse Kampioen klasse L komt.

Aangezien we nu aan de start staan van het nieuwe eventing seizoen willen we duidelijk maken hoe de selectie gaat verlopen, hierop kunt u nu inspelen met uw eigen wedstrijdplanning.

Om een plek in het team te krijgen en daardoor ook te kunnen starten in het individuele klassement dienen minimaal 4 wedstrijden gereden te worden. Aangezien het Regio Kampioenschap in Barchem wordt gehouden en na het Nederlands kampioenschap, valt hebben we een andere opzet voor ogen dan afgelopen jaar.

Alle wedstrijden die op de KNHS eventing kalender staan in de periode van 1 maart t/m 14 september 2019 in de klasse L komen in aanmerking om als selectie wedstrijd. Eventing Derby’s en indoor eventing wedstrijden klasse L tellen niet mee als selectiewedstrijd.

Omdat het Regionaal Kampioenschap na het NK wordt gehouden hebben we besloten om 2 observatie wedstrijden te houden, waarvan één verplicht is om aan deel te nemen. Dit zijn de wedstrijden in Renswoude en Gelselaar. Voorzitter Werkgroep Eventing en het forumlid Eventing van Regio Utrecht zullen op deze wedstrijden aanwezig zijn, zodat zij een doorslaggevende stem kunnen hebben bij het opstellen van het definitieve team.

Welke wedstrijd wordt bezocht kan iedere ruiter zelf bepalen als het maar in de genoemde periode is, in totaal zijn dit circa 26 selectie momenten! De uitslag van je wedstrijd geeft je door aan het wedstrijdsecretariaat eventing Regio Utrecht: eventing@paardensportutrecht.nl

Per wedstrijd is de berekening van de selectiepunten het aantal behaalde plaatsingspunten gedeeld door het aantal deelnemers in de verreden rubriek, vermenigvuldigd met het maximum aantal deelnemers per rubriek van 35, afgerond op twee cijfers achter de komma. De combinatie met het minst aantal punten worden geselecteerd. Bij een gelijk aantal plaatsingspunten zal het Regionaal Kampioenschap doorslaggevend zijn.

Omstreeks 17 september zal het team bekend worden gemaakt, waarna we met het team nog een trainingen zullen doen in het weekend van 28-29 september, om met een goed gemotiveerd en op elkaar ingespeeld team aan de start van het NK te kunnen komen!

Wij wensen jullie succes met de wedstrijden en zien graag de uitslagen tegemoet!