2019: Indoorversie Randstadcup voor de vierde maal op de springkalender voor Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht

Hij is al niet meer weg te denken, de Randstadcup. Het kampioenschap springen voor de randstad regio’s Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. En toch zal er in 2019 geen outdoor versie plaatsvinden. De organisatie van de immer goed bezochte indoor versie is daarentegen alweer in volle gang.

Evenals in voorgaande jaren heeft de Indoor Randstadcup plaats in het Blastrac Hippisch Centrum in Utrecht. Op zaterdag 16 februari gaan de deuren van het mooie complex, waar de Voornruiters hun domicilie hebben, open voor de springruiters klasse Z en ZZ. Pony- en paardencombinaties zullen weer sportief strijden om de Randstadcup. De beste Z/ZZ ponycombinatie en de beste Z/ZZ paardencombinatie van de gezamenlijke regio’s Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht kunnen uitkijken naar een mooie geldprijs en de reeds bekende bokalen. Belinda de Graaf, winnares van de Randstadcup 2018 (outdoor) bij de paarden, heeft al toegezegd haar titel te komen verdedigen.

Belinda de Graaf zal haar titel verdedigen

Naast de titel om de Randstadcup zal iedere combinatie zich inzetten om het respectievelijke regiokampioenschap in de wacht te slepen. Parcoursbouwer tijdens deze vierde indoor editie is Rens Wondergem, zowel nationaal als internationaal actief.

De organisatie is dit indoorseizoen in handen van de KNHS regio Utrecht in samenwerking met het Randstadcupteam. Dit team bestaat uit de oprichters van de Randstadcup Janneke Petrie en Nel Balla voor Noord-Holland, Jan de Vries voor Zuid-Holland en Roy van den Hoogen en Anita van Os voor Utrecht, gecompleteerd namens Zuid-Holland met Diana Dessing.

Voor de outdoor editie 2019 is het niet gelukt een geschikte datum en locatie te vinden die voldoet aan de toetsingseisen van het Randstadcupteam.  Dit betekent dat de betreffende regio’s deze regiokampioenschappen springen afzonderlijk van elkaar zullen organiseren. Het team zit niet stil en onderzoekt de mogelijkheden tot het houden van een Randstadcupwedstrijd outdoor 2020 op een tijdstip en locatie die de ruiters uitdaagt tot deelname.

Voor sponsormogelijkheden kan contact worden opgenomen via communicatie@paardensportutrecht.nl