SELECTIEPROCEDURE VOOR DEELNAME KNHS TALENTENDAG 2018

De KNHS Talentendag vindt dit jaar plaats op woensdag 29 augustus. Tijdens deze dag op het KNHS-centrum in Ermelo worden jaarlijks vele talentvolle combinaties gescout die de potentie hebben om door te stromen naar één van de jeugdkaders in de olympische en paralympische disciplines. De geselecteerde ruiters krijgen een serie lessen (Nationale Beloftentrainingen) van toptrainers én maken vanaf 1 oktober een jaar lang deel uit van het KNHS Talentenplan!

Nieuw! Voorselectie dressuur en springen op dinsdag 3 juli
Ben jij een dressuurruiter in de klasse Z2 t/m ZZ-Zwaar of een springruiter vanaf de klasse Z en ben je niet ouder dan 18 jaar? Misschien voldoe je dan wel aan de deelnamenormen en kun jij je via de voorselectie selecteren voor deelname aan de KNHS Talentendag. In overleg met de KNHS-regio’s wordt de voorselectie dit jaar centraal georganiseerd: op dinsdag 3 juli 2018 in Ermelo. Voldoe je aan de eisen? Dan mag je met maximaal twee pony’s of paarden meedoen aan deze voorselectie. Inschrijven voor de voorselectie kan vanaf dinsdag 1 mei via ‘Mijn KNHS’.

Direct inschrijven
Ben je een ruiter in de disciplines eventing of para-dressuur of  rij je dressuur in de categorie Subtop  (vanaf de klasse Lichte Tour) of bij de Children (springen en dressuur) en voldoe je ook aan de andere deelnamenormen. Dan kun je je  vanaf vrijdag 1 juni tot uiterlijk zondag 12 augustus rechtstreeks inschrijven voor de KNHS Talentendag  op 29 augustus via ‘Mijn KNHS’. Je mag met maximaal 1 paard of pony meedoen aan de KNHS Talentendag.  Voldoe je met meerdere paarden en/of pony’s aan de eisen voor deelname, dan mag je zelf kiezen met welk paard of welke pony je op de KNHS Talentendag start. Dit geldt ook als je in verschillende disciplines bent geselecteerd.

Wat gebeurt er op de KNHS Talentendag?
Tijdens de KNHS Talentendag krijgen alle deelnemers een training op hun eigen niveau. Het trainen en beoordelen gebeurt door de trainers uit het KNHS Trainersplatform, in samenwerking met alle KNHS-bondscoaches. De afgelopen jaren werden de combinaties aan de KNHS Talentendag onder andere getraind door Olympisch kampioene Anky van Grunsven, Europees kampioene Adelinde Cornelissen en Wereldruiterspelen medaillewinnaars Maikel van der Vleuten en Merel Blom. De KNHS Talentendag staat voor een groot deel in het teken van begeleiden en selecteren en is voor toeschouwers vrij toegankelijk.

Doel van de KNHS Talentendag?
De trainers en bondscoaches selecteren tijdens de KNHS Talentendag samen de combinaties voor de Nationale Beloftentrainingen. Dit is een serie van trainingen die in de periode tussen november 2018 en mei 2019 plaatsvindt. Combinaties die voor de Nationale Beloftentrainingen geselecteerd zijn, maken vanaf 1 oktober 2018 voor een jaar deel uit van het KNHS Talentenplan. De gezamenlijke aftrap voor nieuwe trainingsseizoen wordt gegeven tijdens de Introductiedag op maandagmiddag 22 oktober op sportcentrum Papendal. Deze dag belicht een breed spectrum van topsport relevante thema’s en is bedoeld voor alle ruiters uit het KNHS Talentenplan.

Talentenstatus
De ruiters in het KNHS Talentenplan krijgen de door de KNHS en NOC*NSF erkende talentenstatus ‘Belofte’ toegekend waarmee zij hun voordeel kunnen doen op school of bij een andere onderwijsinstelling.

Meer informatie over het KNHS Talentenplan vind je op www.knhs.nl/talentenplan.

Samenlogo.jpg

De mogelijkheden binnen de paardensport zijn in de loop der tijd breder geworden. ‘Breder’ in de zin van de verschillende disciplines binnen onze sport en ‘breder’ in de zin van de bereikbaarheid voor de jeugd.

Toegankelijkheid, openheid, laagdrempeligheid, plezier in de sport en welzijn voor het paard/de pony is waar de jeugdwerkgroep van de Regio Utrecht op aanstuurt. Zij doet dit geheel belangeloos en transparant.

De jeugdwerkgroep heeft zich ten doel gesteld zich te richten op alle jeugdruiters. De activiteiten beginnen bij het organiseren van een Bixie-dag tot het op poten zetten van de Regionale Talentendag. Dit laatste in samenwerking met de Afdeling Topsport van de KNHS.

Binnen deze schaal vallen de jeugdselectiedagen dressuur en springen in clinic-vorm waar een aantal combinaties zich selecteert en een trainingstraject ingaat. Deze trainingen zijn gericht op het geven van tips en tools. Betrokkenheid van de eigen trainers wordt hierbij erg op prijs gesteld.

Tenslotte kun je talent niet uitbouwen zonder jouw paard/pony. Ook niet zonder steun van familie en instructeur. De jeugdwerkgroep van de Regio Utrecht staat klaar om samen met jullie de basis te leggen en te zorgen dat alle raderen blijven draaien.

En denk niet dat een selectie voor jou niet is weggelegd. Wie weet ben jij wel dat talent! Verras ons maar!

12950386-0