Selectieprocedure voor deelname KNHS Talentendag 2019

Hierbij informeren wij u over de KNHS Talentendag 2019, het selectietraject voor de Nationale Beloften binnen het KNHS Talentenplan. Op de KNHS Talentendag worden talentvolle combinaties gescout die de potentie hebben om te zijner tijd door te stromen naar één van de jeugdkaders. Lees hier meer over de de KNHS Talentendag 2019 (deelnamenormen, data, scouten, voorselectie): KNHS Talentendag 2019 of op de website van de KNHS.

De KNHS Talentendag vindt dit jaar plaats op woensdag 4 september. Tijdens deze dag op het KNHS-centrum in Ermelo worden jaarlijks vele talentvolle combinaties gescout die de potentie hebben om door te stromen naar één van de jeugdkaders in de olympische en paralympische disciplines. De geselecteerde ruiters krijgen een serie lessen (Nationale Beloftentrainingen) van toptrainers én maken vanaf 1 oktober een jaar lang deel uit van het KNHS Talentenplan!

Het trainen en beoordelen gebeurt door de trainers uit het KNHS Trainersplatform in samenwerking met de KNHS bondscoaches. Zij zijn die dag aanwezig om gezamenlijk combinaties te selecteren voor de Nationale Beloftentrainingen die in de periode tussen november en mei plaatsvinden. Combinaties die voor de Nationale Beloftentrainingen geselecteerd zijn, maken vanaf 1 oktober van het betreffende jaar voor een jaar deel uit van het KNHS Talentenplan. De ruiters/amazones krijgen de door de KNHS en NOC*NSF erkende talentenstatus ‘Belofte’ toegekend waarmee zij hun voordeel kunnen doen op school of bij een andere onderwijsinstelling.

De afgelopen jaren werden de combinaties aan de KNHS Talentendag onder andere getraind door Olympisch kampioene Anky van Grunsven, Europees kampioene Adelinde Cornelissen en Wereldruiterspelen medaillewinnaars Maikel van der Vleuten en Merel Blom. De KNHS Talentendag staat voor een groot deel in het teken van begeleiden en selecteren en is voor toeschouwers vrij toegankelijk.

Wat gebeurt er op de KNHS Talentendag?
Tijdens de KNHS Talentendag krijgen alle deelnemers een training op hun eigen niveau. Het trainen en beoordelen gebeurt door de trainers uit het KNHS Trainersplatform, in samenwerking met alle KNHS-bondscoaches. De afgelopen jaren werden de combinaties aan de KNHS Talentendag onder andere getraind door Olympisch kampioene Anky van Grunsven, Europees kampioene Adelinde Cornelissen en Wereldruiterspelen medaillewinnaars Maikel van der Vleuten en Merel Blom. De KNHS Talentendag staat voor een groot deel in het teken van begeleiden en selecteren en is voor toeschouwers vrij toegankelijk.

Doel van de KNHS Talentendag?
De trainers en bondscoaches selecteren tijdens de KNHS Talentendag samen de combinaties voor de Nationale Beloftentrainingen. Dit is een serie van trainingen die in de periode tussen november 2018 en mei 2019 plaatsvindt. Combinaties die voor de Nationale Beloftentrainingen geselecteerd zijn, maken vanaf 1 oktober 2018 voor een jaar deel uit van het KNHS Talentenplan. De gezamenlijke aftrap voor nieuwe trainingsseizoen wordt gegeven tijdens de Introductiedag op maandagmiddag 22 oktober op sportcentrum Papendal. Deze dag belicht een breed spectrum van topsport relevante thema’s en is bedoeld voor alle ruiters uit het KNHS Talentenplan.

Talentenstatus
De ruiters in het KNHS Talentenplan krijgen de door de KNHS en NOC*NSF erkende talentenstatus ‘Belofte’ toegekend waarmee zij hun voordeel kunnen doen op school of bij een andere onderwijsinstelling.

Meedoen aan de KNHS Talentendag (woensdag 4 september 2019) 

Dressuur en springen: voorselectie op woensdag 3 juli 2019

Vorm jij een dressuurcombinatie in de klassen Z2 t/m ZZ-Zwaar of een springcombinatie vanaf de klasse Z, dan moet jij je via een voorselectie selecteren voor deelname aan de KNHS Talentendag. De voorselectie vindt plaats op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. De deelnamenormen worden jaarlijks in januari door het college van KNHS-bondscoaches vastgesteld en daarna als PDF onderaan deze pagina gepubliceerd. Als je voldoet aan de norm mag je met maximaal twee pony’s of paarden meedoen aan de voorselectie. De inschrijving verloopt via MijnKNHS.nl.

Eventing, para-dressuur, subtop en children
Combinaties in de disciplines eventing of para-dressuur, combinaties in de categorie subtop (vanaf LT) en combinaties in de categorie Children kunnen zich rechtstreeks inschrijven voor de KNHS Talentendag. De deelnamenormen worden jaarlijks in januari door het college van KNHS-bondscoaches vastgesteld en daarna als PDF onderaan deze pagina gepubliceerd. Voldoe je met meerdere paarden en/of pony’s aan de deelnamenormen dan is aan jou de keus met welk paard of welke pony je op de KNHS Talentendag start. Ook als je voor verschillende disciplines bent geselecteerd mag je zelf een keuze maken. De inschrijving verloopt via MijnKNHS.nl. Inschrijven kan tot twee weken voor aanvang, daarna kan je inschrijving alleen nog in behandeling worden genomen als de aantallen het toelaten.

Meer informatie over het KNHS Talentenplan vind je op www.knhs.nl/talentenplan.