Tweede pilot jeugdrubrieken dressuur

Na het grote succes van de testwedstrijden jeugdrubrieken dressuur start de KNHS vanaf het eerste weekend van juni met een tweede pilot. In de eerste pilot hebben we gewerkt met 4 wedstrijdorganisaties. Zij waren allemaal erg positief en de wedstrijden zijn goed verlopen. De deelnemers waren enthousiast. Omdat we zeker willen zijn dat wat we nu bedacht en getest hebben aansluit bij de wensen van onze deelnemers en dit geen problemen oplevert bij de organisatie van deze rubrieken gaan we de tweede pilot aan de slag met een bredere selectie van organisaties verspreid over het land. Indien deze organisaties, officials en de deelnemers ook tevreden zijn over de nieuwe rubrieken gaat de KNHS in 2020 van start met de officiële uitrol.

Om een goede pilot te kunnen draaien deze zomer, heeft de KNHS verspreid over de regio’s minimaal 25 wedstrijden nodig die deze jeugdrubrieken dressuur gaan uitschrijven. Dit komt neer op 2 tot 3 deelnemende wedstrijden per regio.

Ook voor onze regio zijn wij dus nog op zoek naar deelnemende wedstrijden en wedstrijdorganisaties kunnen zich hiervoor aanmelden.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Organisaties die vanaf juni t/m half september een ponywedstrijd dressuur organiseren hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan de pilot jeugdrubrieken in de dressuur. Dit kan door bij het indienen van het vraagprogramma de jeugdrubrieken aan te maken in plaats van de reguliere rubrieken. In de wedstrijdkalender wordt bij de wedstrijd door de KNHS ook aangegeven dat de wedstrijd deelneemt aan de pilot jeugdrubrieken. Heeft de wedstrijdorganisatie het vraagprogramma al ingediend en willen zij ook deelnemen aan de pilot jeugdrubrieken? Dan kan hiervoor contact opgenomen worden met de afdeling wedstrijden door een mail te sturen naar wedstrijden@knhs.nl. De KNHS kan dan de rubrieken aanpassen.

Voor het deelnemen aan de pilot hebben we wel een aantal voorwaarden gesteld.

  • De deelnemende wedstrijden kunnen geen selectiewedstrijd, kring- en/of regiokampioenschap zijn. Ook competitiewedstrijden zijn uitgesloten.
  • Inschrijven voor de (hele) wedstrijd is alléén mogelijk via Mijn KNHS.
  • Voor de uitslagverwerking zult u gebruik moeten maken van het  uitslagverwerkings-programma Concours 3.5.
  • Vooraf dient u de juryleden aan de KNHS door te geven.
  • Alle leeftijdsrubrieken en klassen moeten worden uitgeschreven tijdens de wedstrijd.
  • Na afloop van de wedstrijd worden op de reguliere wijze de uitslagen naar de KNHS verzonden.
  • De resultaten behaald door de deelnemers worden op de reguliere wijze geregistreerd. Dit betekent dat de behaalde punten gewoon meetellen in de klasse en ponycategorie waarin de deelnemer regulier start.

Wanneer de wedstrijdorganisatie via het indienen van het vraagprogramma heeft aangegeven deel te willen nemen aan de pilot jeugdrubrieken dressuur zal de KNHS contact met hen opnemen. Van de KNHS krijgen zij dan de benodigde informatie en wordt er naar behoefte ondersteuning gegeven. Vanaf het moment dat het vraagprogramma wordt aangemaakt tot het moment waarop de uitslagen naar de KNHS worden verzonden.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met de KNHS Servicedesk. Op de website van de KNHS kunt u meer informatie en achtergronden vinden over leeftijdsrubrieken dressuur. Tevens kan er contact worden opgenomen met Wilma Wernsen (lid van het dressuurforum) per mail (klik hier) of op 06-23737491.