De Randstadcup 2018: opnieuw spannende strijd!

De Anemone Horse Trucks Randstadcup 2018: opnieuw spannende strijd tussen Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht
Springcombinaties uit drie KNHS regio’s strijden in Utrecht en Renswoude om Randstadcup

Utrecht, 4 januari 2018 – Ook in 2018 vindt er zowel een indoor als outdoor editie van de succesvolle Randstadcup, het gezamenlijke springkampioenschap Z en ZZ  voor de KNHS regio’s Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht, plaats. De indoorversie vindt in 2018 wederom plaats bij de Voornruiters in Utrecht en de outdoorversie op het prachtige terrein De Schalm. Evenementen die geen paardensportliefhebber wil missen. Sinds 2017 zijn naast de springcombinaties bij de paarden ook de pony’s van de partij tijdens dit springfestijn. 

De Indoor Randstadcup wordt ook in 2018 verreden tijdens de Utrechtse Indoorkampioenschappen. Op zaterdag 17 februari 2018 zal het Blastrac Hippisch Centrum te Utrecht worden gevuld met de beste springcombinaties uit Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. Het ontwerp van de parcoursen is tijdens deze versie in handen van de internationale parcoursbouwer Kris van Gelder. Alle ruiters rijden voor de kampioenstitel van hun regio en gelijktijdig strijden zij om de Randstadcup waar aantrekkelijke geldprijzen zijn gekoppeld. Dit jaar mogelijk gemaakt door de hoofdsponsor Anemone Horse Trucks. Wederom wordt een spectaculaire ‘Randstad’strijd verwacht met interactie tussen zowel de regio’s als de ruiters.

De organisatie is dit indoorseizoen in handen van de KNHS regio Utrecht in samenwerking met een speciaal samengesteld team vanuit de drie regiobesturen. Naast de huldiging van de regiokampioenen, die door vertegenwoordigers van de afzonderlijke regiobesturen in het zonnetje gezet worden, wordt de prestigieuze Randstadbokaal overhandigd aan zowel de winnende overall paarden- als ponycombinaties.

Voor de Outdoor Randstadcup wordt dit jaar voor het eerst gestreden op het mooie terrein De Schalm in Renswoude. Deze locatie, onder meer bekend van de Renswoude Horsetrials, is uitermate geschikt voor dit evenement en voldoet aan alle eisen voor een tweede succesvolle outdoorversie na de mooie wedstrijd afgelopen jaar in Delft. Kortom, zowel indoor als outdoor is de Randstadcup weer een wedstrijd om naar uit te kijken.