Eventing
KNHS Kampioenschap Eventing 21 en 22 oktober in Barchem.
Uitslagen SGW Bollert Brons – GELSELAAR
Kamp eventing paarden Bollert Brons
Kamp eventing pony’s Bollert Brons
Inschrijven via MIJNKNHS https://www.mijnknhs.nl/Game/W111101?expandHeader=True
Eventing BARCHEM zaterdag 21 en zondag 22 oktober.
kampioenschapsbepalingen-eventing-2023-v19-08-2023 (1)
Kampioenschappen 2023
https://www.mijnknhs.nl/Game/W109602?expandHeader=True
https://www.knhs.nl/top-sport/disciplines/eventing/regels-en-reglementen-eventing/kampioenschapsreglementen-eventing/
=================================================================================================================
Uitslagen kampioenschappen Eventing 16 en 17 juli SGW RENSWOUDE Kampioenschap Utrecht SGW B L M
Kampioenschappen 2022
De nationale KNHS Kampioenschappen Eventing paarden is in Oudkarspel op 6 en 7 augustus 2022. De KNHS Kampioenschappen voor pony’s Eventing is op 3 en 4 september in Schaijk. Link naar de kampioenschapsregelmenten: https://www.knhs.nl/media/21639/kampioenschapsbepalingen-eventing-2022.pdf
Het Regionaal Kampioenschap Utrecht voor paarden in de Klasse B t/m M wordt georganiseerd in Renswoude op zaterdag en zondag 16 en 17 juli. De klasse B wordt verreden op zondag en de klasse L en M worden verreden op zaterdag. Het regionaal kampioenschap klasse Z wordt dit jaar niet georganiseerd.
Voor het Regionaal Kampioenschap Utrecht voor pony’s wordt nog gezocht naar een passende oplossing, als wij deze gevonden hebben wordt hier meer over gepubliceerd.
NK Eventing Selectie klasse L, Oudkarspel
Deelname aan het NK voor de klasse L kan alleen indien je gekwalificeerd bent voor het equipe van de Regio. Het equipe zal bestaan uit maximaal 6 combinaties. De eindscore van de beste 4 combinaties per regio tellen mee voor het equipe kampioenschap. De regio met de minste strafpunten is winnaar.
Indien een Regio geen zestal kan uitbrengen kunnen andere Regio’s die plaatsen niet invullen. Individuele deelname aan de klasse L is niet mogelijk, over de deelnemers aan het equipewedstrijd wordt een individueel klassement opgemaakt waaruit de Nederlandse Kampioen klasse L komt.
Selecteren
Om plek in het team te krijgen dien je te starten op het regionaal kampioenschap in Renswoude op zaterdag 16 juli. Heb je al ingeschreven voor de klasse L op zondag dan kun je je afmelden en weer opnieuw aanmelden voor de zaterdag. Geef bij het aanmelden aan dat je mee wilt doen voor de selectie.
De beste 6 van de klasse L op zaterdag van de regio Utrecht worden uitgenodigd voor het L-equipe. Wil je wel mee doen met de regiokampioenschap, maar niet voor het NK, geef dit dan ook duidelijk aan bij de inschrijving.
Vragen kunnen gesteld worden via het mailadres: eventing@paardensportutrecht.nl
Wij wensen jullie succes met de regiokampioenschap in Renswoude!
Kampioenschappen 2021
Uitslag Regio Utrecht Eventing SGW de Schalm 10 en 11 juli 2021
Eventing is de meest veelzijdige discipline binnen de paardensport. Eventing staat voor afwisseling en actie. Een eventingwedstrijd (ook wel SGW genoemd) bestaat uit drie onderdelen: een dressuurproef, een springparcours en de cross.
Er zijn verschillende mogelijkheden om aan eventing te doen of om er mee kennis te maken:
1. Je kunt een cross les of training nemen
In Utrecht worden er regelmatig crosstrainingen georganiseerd. Lees hieronder meer over de trainingen die de regio aanbiedt. Behalve deze trainingen worden er ook door de diverse sportaanbieders in Utrecht trainingsmogelijkheden geboden. Houdt hun sites daarom in de gaten Verder worden er ook in overige regio’s veel trainingen gegeven. sgw-online.com is de meest actuele en informatieve site in Nederland waar je alle info kunt vinden over eventing.
2. Je kunt ook zelf naar een oefenterrein om te trainen.
In de omgeving van Utrecht zijn een paar terreinen waar je terecht kan. Voordien altijd eerst bellen voor een afspraak!
3. Een oefencross, tripalon of impulsrubriek (BB eventing) rijden
Impulsrubrieken zijn wedstrijden op BB-niveau. Dat is een instapniveau onder de laagste wedstrijdklasse (B). Via Impulsrubrieken kun je kennismaken met de eventingsport en op een ongedwongen manier meer ervaring opdoen. Bij Impuls kun je niet promoveren of degraderen en mag je dus zo vaak (blijven) meedoen als je wilt. Om mee te doen aan een impulsrubriek hoef je geen startpas te hebben of lid van een vereniging te zijn. Wel moet je lid zijn van de KNHS.
Oefencrossen kun je vinden via sgw-online.com, via startlijsten.nl en deze wedstrijden zijn ook benoemd op de eventingkalender die je kan vinden op de website van de KNHS.
Een tripalon valt onder de Impulsrubrieken voor eventing en bestaat meestal uit zowel dressuur, springen als cross. Dressuur en springen is vaak niet verplicht, maar telt wel mee voor de einduitslag.
4. of meedoen aan een KNHS wedstrijd
Werkgroep Eventing
Vanuit regio Utrecht is er een werkgroep actief voor de discipline Eventing. Deze werkgroep heeft uiteraard affiniteit met de eventingsport en zet zich in om de eventingsport een duidelijke positie te geven in de Regio. De werkgroep zet zich onder andere in voor:
Het organiseren van een Eventingderby, wat de laatste 3 jaar al weer georganiseerd wordt op het Landgoed Maarsbergen;
Het organiseren van regio trainingen binnen en buiten Utrecht;
Het doorvoeren van nieuwe en innovatieve ontwikkelingen;
Meedenken over de eventingsport, wat door het forumlid wordt meegenomen naar het KNHS Forum Eventing.
De werkgroep bestaat uit de volgende mensen:
Eric Penniks
Margit Schep
Ilse Elberts
Pauline Oudijk
Bij de KNHS heeft iedere discipline een sportforum. In het eventingforum wordt nagedacht over de eventingsport, worden nieuwe ideeën besproken en de spelregels bepaald. Daarbij wordt gekeken naar de hele breedte van de paardensport, dus van instroom tot topniveau. Heb jij goede ideeën, neem dan contact op met het forumlid in onze regio.
Binnen de KNHS Regio Utrecht wordt het eventingforum vertegenwoordigt door: Pauline Oudijk
Regels en Reglementen
In het eventingreglement staan de spelregels die voor de discipline eventing gelden. Voor het onderdeel dressuur wordt verwezen naar het dressuurreglement en voor het onderdeel springen naar het springreglement. Zijn er uitzonderingen dan worden deze benoemd in het eventingreglement.
Het eventingreglement moet altijd in samenhang worden gelezen en toegepast met het algemeen wedstrijdreglement. Als het eventingreglement afwijkt van het algemeen wedstrijdreglement, dan gaat het eventingreglement voor. Bieden de reglementen helemaal geen uitkomst? Dan moet worden gehandeld in de geest van de sport, waarbij fairplay en welzijn van mens en dier altijd voorop moeten staan.
De laatste wijzigingen aan het disciplinereglement eventing zijn per 1 maart 2020 door gevoerd. Bekijk de website van de KNHS voor de laatste stand van zaken.