Untitled-1

Succesvolle Randstadcup krijgt in 2017 uitbreiding

Succesvolle Randstadcup krijgt in 2017 uitbreiding

Drie KNHS regio’s organiseren ook in 2017 gezamenlijk kampioenschappen Z & ZZ

Utrecht, 14 november 2016 – Het succes van het gezamenlijke indoorspringkampioenschap Z en ZZ 2016 voor de KNHS regio’s Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht, genaamd de Randstadcup, bleek een succes. Afgelopen zomer is de knoop doorgehakt en besloten de Randstadcup ook in 2017 te laten plaatsvinden en de kampioenschappen voor pony’s klasse Z en ZZ toe te voegen. Daarnaast is besloten in 2017 voor het eerst ook een outdoorversie te organiseren.

De Randstadcup vindt ook in 2017 plaats tijdens de Utrechtse Indoorkampioenschappen. Op zaterdag 18 februari 2017 zal het Blastrac Hippisch Centrum te Utrecht worden omgetoverd tot springpiste. Dit jaar is de ervaren parcoursbouwer Marco de Jong in de arm genomen om voor zowel de klassen Z en ZZ springen voor paarden- en ponycombinaties parcoursen te ontwerpen. Alle ruiters uit de regio’s Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht rijden voor de kampioenstitel van hun regio. Gelijktijdig strijden zij om de Randstadcup waarbij mooie geldprijzen te bemachtigen zijn. Er wordt wederom een spectaculaire ‘Randstad’strijd verwacht met interactie tussen de regio’s die ook voor het publiek attractief is.

Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht zijn in verhouding kleine paardensportregio’s, maar zeker regio’s met ambities en vooruitstrevende ideeën. Drie jaar geleden werden voor het eerst signalen uit het ‘veld’ door de betreffende regiobestuurders besproken om kampioenschappen samen te voegen of een competitie op te zetten tussen de regio’s. Afgelopen maart werd de eerste succesvolle versie van een nieuw, uitdagend, spannend en groots springkampioenschap verreden en de reacties waren lovend.

De organisatie is ook dit indoorseizoen in handen van de KNHS regio Utrecht in samenwerking met een speciaal samengesteld team vanuit de drie regiobesturen. Naast de huldiging van de regiokampioenen, die door vertegenwoordigers van de afzonderlijke regiobesturen in het zonnetje gezet worden, zal het unieke moment van de overhandiging van de Randstadbokaal plaatsvinden aan zowel de winnende paarden- als ponycombinaties.

Voor informatie: communicatie@paardensportutrecht.nl

Voor sponsormogelijkheden: sponsor@paardensportutrecht.nl